Sluiten

Categorieën

Filters
    Woensdag 28 Juli 2021

    10 ideeën voor een dino kinderfeestje

    Is jouw kind helemaal weg van dinosaurussen? Dan is een dino thema kinderfeestje helemaal leuk! Maar hoe pak je dat aan? Hier volgen 10 ideeën en tips om er een kinderfeestje van te maken om nooit te vergeten!

     

    1. Uitnodigingen

    Een kinderfeestje begint natuurlijk bij de uitnodigingen. Deze kun je helemaal in dino thema vormgeven! Voeg pootafdrukken, plaatjes van dinosaurussen en blaadjes toe, en jouw uitnodiging is klaar! Durf jij op mijn feestje te komen?

     

    1. Dino aankleding

    Geef je huis een dino make-over! Dit hoeft niet veel geld te kosten! Online zijn erg veel dino-feest attributen te vinden, maar je kunt dit ook zelf maken. Een groen tafelkleed, groene ballonnen of decoratie met bladeren motief, wees creatief! Zet alle planten uit huis bij elkaar, verzamel het dino speelgoed van je kind of knip pootafdrukken en bladeren uit groen papier. De mogelijkheden zijn eindeloos!

     

    1. Verkleden als dino

    Vraag de gasten om zich te verkleden als dinosaurus! Een groen shirt is eigenlijk al voldoende. Dit is ook leuk voor de foto’s. Regel zelf dino maskers, en het dinofeestje kan beginnen!

     

    1. Dino spelletjes

    Veel bekende spelletjes voor kinderfeestjes kun je een dino-tintje geven. Dat maakt ze helemaal geschikt voor het dino feestje! Ezeltje prik, maar dan met een dino, hoe leuk is dat? Een echt dino-ei beschilderen, een creatief spelletje waar je gekookte eieren verandert in échte dino eieren. Of gewoon tikkertje, maar dan met armen van een t-rex!

     

    1. Dino eieren opgraven

    Bij Allerion kun je een dino-opgraaf kit bestellen. Je hebt dan 12 stenen eieren, waar echte dino’s in verstopt zitten! Inclusief 12 beiteltjes en hamers om de eieren op te breken! De set bevat verder een uitgebreide handleiding, en verschillende informatiekaartjes over de dino’s! Deze activiteit is dus nog leerzaam ook!

     

    1. Dino speurtocht

    Als je goed weer verwacht, is een dino speurtocht gegarandeerd een succes! Neem de dino spelletjes mee naar buiten, en zet een leuke route door de wijk of in het bos uit. Print dino-voetstappen uit om de route aan te geven, verstop dinobotten of maak een dino vragen quiz. Voor jonge kinderen is het ook erg leuk om met dinosaurussen te spelen in het bos of in de speeltuin. Een speurtocht is spannend, uitdagend en teamwork is erg belangrijk!

     

    1. Grotschilderingen maken

    Een leuke activiteit tijdens de speurtocht is grotschilderingen maken. Zoek een mooie plek waar je met stoepkrijt dino’s en andere prehistorische dieren kunt tekenen (wel even overleggen met de eigenaar van de muur!). Een doosje stoepkrijt mee, en tekenen maar!

     

    1. Snacks in dino thema

    Belangrijk op een feestje is lekker eten! Je kunt veel snacks helemaal in dino-thema maken. Een dino taart is zo besteld, en met groene limonade kom je al een heel eind! En is het je wel eens opgevallen dat Bugles chips lijken op dino teennagels? Met plaatjes van dino’s maak je alles nog leuker.

     

    1. Beschilder dinosaurussen

    Een andere topper van Allerion is de dino beschilder set. Deze speelset bevat alle onderdelen om zelf dino’s te beschilderen! 8 verschillende witte dino’s, klaar om een kleur te krijgen. Deze creatieve activiteit voor een kinderfeestje hebben de kinderen nog nooit gedaan. Bevat genoeg dino’s en verf voor een grotere groep kinderen, wel moet je zelf even extra kwastjes regelen.

     

    1. Cadeautje mee naar huis

    Als traktatie kun je alle kinderen een klein cadeautje meegeven als het feestje voorbij is. Een standaard snoepzakje of zakje chips is leuk, maar een echte dino is veel leuker! Dino speelfiguren zijn gemakkelijk en goedkoop te vinden, maar kijk ook eens naar deze gave dino-auto’s!

     

    Veel plezier op jullie dino kinderfeestje! Bekijk al ons dinosaurus speelgoed hier.

     

    Nieuws & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »