Sluiten

Categorieën

Filters
    Donderdag 25 September 2021

    Spelen met knaagdieren is belangrijk

    Knaagdieren zoals konijnen, hamsters en ratten zijn van nature wilde beesten. Om jouw huisdier gelukkig te houden is het erg belangrijk regelmatig met de dieren te spelen! Je haalt het beste in knaagdier naar boven. Er zijn veel verschillende soorten speelgoed beschikbaar, onderstaande blog laat het leukste speelgoed zien!

     

    Knaagstokjes

    Knaagdieren houden van…knagen! Knagen is goed voor de tanden van de dieren, maar ook gaat het verveling tegen, en voorkomt het dat dieren hun kooi kapot maken. Knaaghoutjes of stokjes zijn hier uitermate geschikt voor. Deze zijn beschikbaar in verschillende soorten en maten, maar in de praktijk werken ze min of meer hetzelfde. Zorg dat je dus altijd wat knaagstokjes in het verblijf van jouw huisdier hebt liggen!

     

    Speeltjes

    Er zijn erg veel verschillende speeltjes voor knaagdieren. Denk hierbij aan balletjes, huisjes, en speeltjes die geluid maken. Speeltjes zorgen er voor dat dieren zich niet vervelend, en bevorderen ook de sociale kant van je dier. Een knager die zich vermaakt is over het algemeen tammer en liever voor zijn baasje.

     

    Natuurlijke producten

    Speeltjes hoeven niet per se uit een fabriek te komen. Ook dennenappels, stokjes en vogelnestjes zijn, mits goed schoongemaakt, perfecte speeltjes voor knaagdieren.

     

    Verstoppen

    Knaagdieren zullen zich van nature graag willen verstoppen. Dit doen ze in de natuur, maar ook in hun kooi zullen ze zich verstoppen. Er zijn verschillende speeltjes beschikbaar die het verstoppen van jouw huisdier aanmoedigen. Kijk bijvoorbeeld een naar tunneltjes of stenen holen. In combinatie met voldoende zaagsel of stro kunnen ze hier een mooi verstop plekje van maken!

     

    Op zoek naar een all-inclusive speelgoedset voor jouw konijn, cavia, rat of hamster? Check de set van Allerion met maar liefst 15 verschillende onderdelen voor een extra voordelige prijs. Speelplezier gegarandeerd!

    Nieuws & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »