Sluiten

Categorieën

Filters
    Donderdag 16 September 2021

    De leukste loombandjes ontwerpen

    Met loombandjes kun je super veel kleurrijke armbandjes en sleutelhangers maken! Maar wist je dat er verschillende manieren zijn om de bandjes te knopen? Check snel de tips voor verschillende loombandjes ontwerpen en ga aan de slag!

     

    Ben jij nog op zoek naar een loombandjes set? Bekijk de XXL uitgebreide loombandjeskoffer en de starterkit van Allerion hier. Met duizenden elastiekjes en vele attributen! 

     

    Basis techniek

    Dit is de makkelijkste techniek om een gave armband te maken met loombandjes. Je rijgt de elastiekjes met behulp van een haaknaald aan elkaar. Zo krijg je een langwerpig uitgerekt bandje. Het eerste elastiekje leg je over de haaknaald heen, en maak sluit je aan de onderkant met een s-clip. De volgende elastiekjes rijg je een voor een om de lusjes heen.

     

    Visgraat techniek

    Bij deze techniek maak je een band met een visgraat motief. Kies dus leuke kleuren uit! Je kunt deze techniek het makkelijkste doen met een loombord.

    Je begint altijd met een gekruist elastiek, waar je 2 normale elastiekjes boven plaatst. Het onderste elastiekje haal je vervolgens aan beide kanten naar boven toe. Daarna plaats je hierboven weer een nieuw elastiekje, en blijf je dit net zo lang herhalen tot je bandje lang genoeg is. Sluit het bandje af met een s-clip en je armband is klaar!

     

    Visgraat Double techniek

    Het leukste aan loombandjes is dat je heel veel variaties kunt maken. Zo kun je enkele bandjes soms vervangen voor 2 of 3 bandjes. Zo krijgt je armband of sieraad weer wat extra!

    De Visgraat Double techniek is eigenlijk hetzelfde als de normale visgraat, behalve dat je steeds 3 elastiekjes toevoegt in plaats van 1. Deze haal je ook met 3 elastiekjes tegelijk naar boven. Je kunt hiermee gave patronen maken, bijvoorbeeld door steeds 1 en 3 elastiekjes af te wisselen. Dan krijg je 1, 3, 1, 3, 1, 3. Durf hier ook mee te proberen, misschien werkt het ook wel met 4 of 2 elastiekjes!

     

    Gevorderden technieken

    Er zijn nog veel verschillende technieken voor loombandjes. Youtube kan een goede inspiratiebron zijn. Door de elastiekjes net op een andere manier te vlechten, kun je andere patronen creëren. Je loombord kan hier veel hulp bij bieden! Ook kun je gave accessoires toevoegen aan je creatie. Denk hierbij aan kralen, stickers en bedeltjes. 

    Nieuws & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »