Sluiten

Categorieën

Filters
    Maandag 26 September 2021

    De leukste buitenspellen in de herfst!

    Het is herfst! De blaadjes vallen van de bomen, het ruikt weer lekker en het gaat vaker regenen. De zomer is definitief voorbij. Denk je dat je nu niet meer kunt buitenspelen? Juist wel! Hieronder staan de leukste spelletjes voor buiten in de herfst!

     

    1. Blaadjes vangen

    Voor dit spelletje heb je heel veel herfstbladeren nodig. Als je een hele berg hebt verzameld, gooi je ze allemaal tegelijk omhoog. Wie kan er het meeste vangen? Die heeft gewonnen. Een leuk spelletje, en bovendien ook nog goed voor de coördinatie van je kind.

    Met blaadjes kun je heel veel leuke spelletjes doen. Wie kan de mooiste blaadjes vinden? Gebruik de mooiste blaadjes voor leuke herfst knutselwerkjes, hierover lees je meer hier.  

     

    1. Kastanjes zoeken

    In de herfst zijn er kastanjes. Iedereen heeft wel een mooie oude kastanjeboom in de buurt staan. Ga op zoek naar de mooiste kastanjes en gebruik ze voor leuke spelletjes. Je kunt gaan jeu-de-boulen met kastanjes, gebruik ze om mee te knikkeren, of gebruik ze voor een herfsttafel.

     

    1. Op zoek naar beestjes

    De herfst is bij uitstek het seizoen voor interessante beestjes! Dus zoek een vergrootglas, trek je onderzoekerskleren aan, en ga op zoek! Beestjes en insecten verstoppen zich vaak onder tegels, stenen of boomstronken, begin daar dus moet zoeken. Hou in een boekje bij welke dieren je allemaal gevonden hebt, eventueel met een tekening erbij. Wordt jij de nieuwe Freek Vonk?

     

    1. Fotoshoot

    De prachtige herfstkleuren zijn perfect voor een fotoshoot! Trek je beste outfit aan en zoek een mooie plek. Tip: ’s avonds is de lucht extra mooi gekleurd tijdens de zonsondergang. Bang voor de regen? Dit kan juist een gave foto worden. En heb je geen professionele camera? Tegenwoordig kun je met je telefoon ook hele goede foto’s maken. Dit worden sowieso hits op Instagram!

     

    1. Spelen in de regen

    Ben jij niet van suiker? Ga dan juist naar buiten in de regen! Trek een regenjas en laarzen aan, en laat het plezier beginnen! Stamp in regenplassen, doe een regendans of bouw een schuilplaats tegen de regen. Laat je creativiteit de vrije loop en maak vooral heel veel plezier!

    Nieuws & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »