Sluiten

Categorieën

Filters
    Maandag 27 September 2021

    Herfst Knutselideeën voor kinderen

    De herfst staat voor de deur! Een warm en gezellig seizoen, waar je hele leuke knutselwerkjes kunt maken! De prachtige kleuren van bladeren, de verschillende vormen van dennenappels, kastanjes en eikels, de herfst biedt eindeloos veel mogelijkheden. Bekijk onderstaande knutseltips en ga aan de slag.

     

    Een herfstbos stempelen

    Maak een kleurrijk herfstbos met zelfgemaakte stempels. Deze kun je maken van een kurk of ronde stukjes hout, en eventueel zelfs van stokjes die je buiten kunt vinden! Pak verf in de kleuren rood, oranje, geel en bruin en stempel de verf alsof het blaadjes van de bomen zijn. Met een kwastje kun je boomstammen en takken tekenen en zo een heel bos maken.

    Wil je jouw bos nog leuker en mooier maken? Ga dan buiten op zoek naar de mooiste bladeren, en gebruik deze als stempels! Bestrijk de bladeren met verf, en stempel deze voorzichtig op een groot vel papier. Zo maak je een nóg mooier kunstwerk!

     

    Stamping with leaves | Painted leaves, Painting, Diy painting   Stamping Leaves | Roylco

     

    Theelichthouders maken

    Heb jij nog (schone) lege glazen potjes thuis liggen? Dit zijn de perfecte waxinelichtjes houders! Helemaal leuk voor de koude natte herfstdagen. Deze theelichthouders zijn ook erg geschikt als cadeautje voor opa en oma!

    Verzamel eerst buiten de mooiste bladeren. Zorg dat deze goed gedroogd zijn, en volledig vlak. Je kunt ze even tussen 2 theedoeken glad strijken. Vervolgens plak je de platte bladeren op een vel bakpapier. Let goed op hoe je de bladeren hier op plakt, want de mooie kant moet wel naar de buitenkant van de houder komen. Ten slotte plak je de stroken bakpapier op het potje, en je houder is klaar! 

     

    Kastanje spinnenweb maken

    Heb je een kastanjeboom in de buurt staan? Ga dan snel naar buiten en verzamel een paar kastanjes. Hier kun je hele leuke spinnenwebben van maken.

    Steek een paar cocktailprikkers of sate stokjes in de kastanje zodat je een soort ster krijgt. Weef een touwtje langs de stokjes, zo maak je je eigen spinnenweb! Combineer verschillende kleuren wol voor het leukste effect. Teken oogjes op de kastanje, en het spinnenweb is klaar! Hang hem op een mooie plek op voor het echte herfstgevoel!

     

    Tip: met een spijker of naald kun je makkelijk gaatjes maken in de kastanje. De prikkers gaan dan een stuk makkelijker in de kastanjes.

     

    Heb je nog meer leuke herfst knutsel ideeën? Deel deze dan in de reacties onder deze blog!

    Nieuws & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »