Sluiten

Categorieën

Filters
  Dinsdag 23 Juni 2021

  Wat is STEM Speelgoed?

  STEM Speelgoed, deze term zie je steeds vaker voorbij komen. Maar wat is het precies, en waarom is het beter of anders dan ‘normaal’ speelgoed?

   STEM staat voor Science, Technology, Engineering & Mathematics. STEM Speelgoed focust zich dus op wetenschap, in de breedste zin van het woord. Speelgoed waar je onderzoekt, waar je ontdekt en waar je jezelf ontwikkelt. Maar bovenal waar je er achter komt wat je als kind leuk vind om te doen. Een kind ontwikkelt zich al van jongs af aan. Daarom bestaat er STEM speelgoed voor verschillende leeftijdscategorieën. 

  Neem bijvoorbeeld STEM speelgoed voor de allerjongsten. Denk hierbij aan blokkendozen, om zo torens te maken en vormen te leren herkennen. Maar ook het herkennen van kleuren, het sorteren van dezelfde onderdelen of rollen van balletjes of andere blokken. Of neem het een stap verder, en verwonder je samen met papa en mama over het drijven of zinken van verschillende materialen, het groeien van plantjes of het passen van verschillende puzzelstukjes in een houten noppenpuzzel. Al deze activiteiten dragen bij aan de fijne motoriek, ruimtelijk inzicht en het probleemoplossend denkvermogen.

  Voor de iets oudere peuters en kleuters wordt bij STEM speelgoed vaak een stapje verder gegaan. Het zijn de speelsets die nét dat beetje extra bieden. Bouw- en constructiespeelgoed zijn hier een voorbeeld van, waar je met dezelfde elementen een groter geheel kunt maken. Kijk bijvoorbeeld eens bij onze 3D Sneeuwvlokken set, waar je met sneeuwvlok-vormige schijfjes een bouwwerk kunt maken. Wordt uitgedaagd om zo uitgebreid mogelijke bouwwerken te maken en focus op engineering!

   

  Ook voor oudere kinderen is er veel STEM Speelgoed op de markt. Je ziet hier duidelijke verschillen tussen de verschillende richtingen (Science, Technology, Engineering & Mathematics). Ontdek bijvoorbeeld verschillende kleuren, texturen en geuren door zelf slijm te maken in de richting van wetenschap. Of maak je eigen mini tuin en verwonder je over het groeien van plantjes en de verschillende texturen van aarde en steentjes. Ten slotte leer je alles over dinosaurussen in onze Dinosaurus Graaf kit. Laat de archeoloog in je naar voren komen, en graaf de dino-eieren uit. Leer alles over de dino’s door de bijgeleverde informatiekaartjes.

  Nieuws & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »