Sluiten

Categorieën

Filters
    Dinsdag 26 Augustus 2021

    Waarom zijn knuffels zo belangrijk voor kinderen?

    Ouders zullen dit zeker herkennen: de lievelingsknuffel van je kind is kwijt en je kindje is ontroostbaar! Stad en land wordt afgezocht, en vaak wordt de knuffel heelhuids teruggevonden. Gelukkig maar! Onderzoek toont aan dat 70% van alle jonge kinderen kunnen niet zonder hun lievelingsknuffel kunnen. Hoe kan dit? En wat is de opvoedkundige waarde van een knuffel?

     

    Knuffels zijn er in alle soorten en maten. Van teddybeer tot pop en van knuffellapje tot eenhoorn. Een knuffel is het ideale (kraam)cadeau voor jonge kinderen, omdat ze vaak lekker zacht en erg kleurrijk zijn. En het is erg leuk om een knuffelbeest te geven!

     

    Kinderen halen veiligheid en troost uit hun knuffels. Een knuffel doet dienst als vervanging voor papa en mama, bijvoorbeeld ’s nachts alleen op de slaapkamer, op de peuterspeelzaal of tijdens een logeerpartijtje. Enge geluiden onder bed of schaduwen op de muur, jouw knuffel beschermt je hier wel tegen! Ook geeft een knuffel een boost in het zelfvertrouwen, met een teddybeer of pop onder de arm durft je kindje veel meer.

     

     Veel kinderen, vooral op jonge leeftijd, geloven dat hun knuffel daadwerkelijk leeft, blijkt uit Amerikaans onderzoek. Durft de knuffel iets wel te doen, waar je zelf eigenlijk een beetje bang voor bent? Dan durf jij het daarna ook! Tip voor alle ouders: doe hier je voordeel mee! Lust je kind geen groente? Grote kans dat hij ze wel gewoon eet als de knuffel het eerste hapje neemt.

     

    Uiteindelijk groeien de meeste kinderen vanzelf over hun knuffel heen. In eerste instantie blijft de knuffel vaker thuis, en gaat die niet meer overal mee naartoe. En vanzelf zal ook het slapen met de knuffel minder worden. Forceer dit in ieder geval niet! Sommige kinderen hebben langer belang bij de veiligheid van een knuffel dan anderen, en dit is prima.

    Nieuws & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »