Sluiten

Categorieën

Filters
  Woensdag 14 Juli 2021

  Samen met je kinderen spelen, tips voor ouders

  Voor jonge kinderen is samen spelen het leukste dat er is. De hele dag willen ze binnen of buiten met vriendjes rondrennen, spelletjes doen of knutselwerken maken. Maar vaak wil jouw kind ook samen met zijn ouders spelen. Hoe pak je dit nou aan als ouder? Hieronder volgen 5 tips om samen met je kind mee te kunnen spelen!

   

  1. Doe iets wat jullie beide leuk vinden

  Maak samen plezier, dat gaat het makkelijkste met speelgoed dat jullie beide leuk vinden! Dat is gezellig en voor beide het leukste. Laat je als ouder een beetje gaan, je bent zelf ooit ook jong geweest! Spelen met een belerende of verbeterende toon is voor jullie beide niet leuk.

   

  1. Speel met iets waar je veel van weet

  Probeer je kinderen op speelse wijze iets te leren over iets waar jij veel van weet. Werk je in het ziekenhuis, dan is het leuk om doktertje te spelen. Is je hobby vissen, dan is het leuk om vis-speelgoed te kopen, zoals bijvoorbeeld onze vishengel bad set! Probeer spelenderwijs je kinderen iets te leren en uit te dagen, zonder de juf of meester uit te hangen.

   

  1. Doe je kind na

  Weet je niet goed hoe je moet spelen? Spiegel of imiteer het gedrag van je kind. Speelt hij of zij met autootjes over hellingen, doe dit dan mee. Maakt ze tekeningen van bloemen, doe dit dan ook! Merk je dat dit niet goed werkt, probeer dan juist iets anders te laten zien. Gaat het autootje altijd van boven naar beneden? Rij hem dan juist eens naar boven.

   

  1. Wie heeft de leiding?

  Dit is een moeilijke vraag. Wat spelen betreft natuurlijk je kind. Probeer het spel niet over te nemen, of te aanwezig te zijn. Anderzijds, let goed op wanneer je kind over de schreef gaat. Zouden vriendjes en vriendinnetjes zich ook laten commanderen? En is het wel leuk als je constant uitgelachen wordt als iets niet lukt? Je blijft natuurlijk de ouder, en je mag je kind dan ook zeker aanspreken als deze te ver gaat.

   

  1. Niet forceren

  Wil jij graag samen met je kind spelen, maar heeft deze daar geen zin in? Dan moet je dit vooral niet forceren. Zoals we al eerder zeiden, samen spelen moet van twee kanten komen! Voel dus aan of je kind zin heeft om te spelen, en wanneer het tijd is om wat anders te gaan doen.

   

  En de allerbelangrijkste tip is: Geniet er van! Voor je het weet zijn je kinderen te oud om mee samen te spelen. Samen spelen is hartstikke leuk en versterkt jullie band, en is erg goed voor de ontwikkeling van je kind.

  Nieuws & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »