Sluiten

Categorieën

Filters
  Vrijdag 22 Augustus 2021

  Maak spelen met autootjes nóg leuker (7 tips)

  Spelen met autootjes, wie heeft dat vroeger niet gedaan?! Elk kind heeft wel een paar speelgoedautootjes, van grote monstertrucks tot raceauto’s of roze prinsessen auto’s. Want jazeker, autootjes zijn voor jongens én meisjes! Hieronder staan 7 tips om het spelen met voertuigen nóg leuker te maken.

   

  1. Verschillende soorten autootjes

  Er zijn super veel verschillende soorten speelgoed voertuigen. Van kleine race auto’s tot grote radiografisch bestuurbare monstertrucks, en van ambulances en politiewagens tot modelbouw autootjes. Het leukste is om verschillende soorten auto’s te hebben, want dan kun je verschillende situaties en verhalen naspelen. Dit stimuleert creativiteit en inlevingsvermogen!

   

  1. Spelen met vriendjes en vriendinnetjes

  Autootjes alleen voor jongens? Echt niet! Ook voor meisjes zijn voertuigen een hartstikke leuk en leerzaam soort speelgoed. Nodig daarom vriendjes en vriendinnetjes uit om samen met autootjes te spelen. Dat is extra gezellig, maar ook leerzaam. Samen spelen is erg belangrijk in de opvoeding van je kind, het leert grenzen aangeven en verschillende manieren van spelen inzien.

   

  1. Gebruik racebanen of een speelkleed

  Veel auto speelsets bevatten ook onderdelen van een racebaan! Zo bouw je een hele gave omgeving om met je autootjes te spelen. Racebanen heb je in alle soorten en maten, wat dacht je bijvoorbeeld van deze dino thema racebaan? Ook kun je deze omgevingen stimuleren met speelkleden. De bedrukkingen geven bijvoorbeeld een stad of bos weer met wegen, parkeerplaatsen, water en nog veel meer!

   

  1. Combineren met ander speelgoed

  Je natuurlijk ook ander speelgoed gebruiken als je met autootjes speelt. Denk hierbij aan speelfiguren, dieren, of bouwwerken van lego of playmobil. Trek al het speelgoed uit de kast en maak de gaafste settings!

   

  1. Huis-tuin-en-keuken attributen toevoegen

  Niet alleen speelgoed, maar ook huis-tuin-en-keuken attributen kunnen goede toevoegingen zijn! Bouw een grote helling van de tafel af, slalom over bekers of potjes, en bouw tunnels van lege wc-rolletjes en kartonnen dozen. Laat de creativiteit de vrije loop, je kunt alles gebruiken!

   

  1. Ga naar buiten

  Ben je binnen uitgespeeld? Neem je autootjes mee naar buiten! In de achtertuin of in het park zijn de mogelijkheden eindeloos! Maak grote parcours in het zand, rij over bomen en houten planken, of ga door regenplassen. Ook kun je met stoepkrijt de gaafste parcours tekenen. Let wel goed op het verkeer, andere mensen en water!

   

  1. Wedstrijden organiseren (trekauto’s)

  Ten slotte kun je met autootjes leuke wedstrijden organiseren! Een race samen met je vriendjes is super spannend, wie gaat er winnen? Je kunt hier natuurlijk alle soorten autootjes voor gebruiken, maar kijk ook eens naar zogenoemde trekautos. Deze trek je naar achteren, en dan rijden ze vanzelf! Wie rijdt het snelste en het verste?

  Nieuws & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »