Sluiten

Categorieën

Filters
  Vrijdag 13 Februari 2023

  Hoe pak je een cadeau in?

  Het is bijna Valentijnsdag, en dat betekent cadeautjes inpakken! Denk jij dat alleen mensen in de cadeauwinkel kunnen dit? Niet getreurd, met onze tips pak jij straks alles super strak in, zelfs cadeautjes in onmogelijke vormen!

   

  Tip 1: Verwijder prijskaartjes of korting stickers

  Bekijk voordat je gaat inpakken het cadeautje goed! Niets zo slordig als een cadeautje waar het prijsje nog op staat! Verwijder deze, en begin dan pas met inpakken.

   

  Tip 2: Pak alle benodigdheden voordat je begint

  Neem de tijd voor het inpakken! Pak alvast papier, een schaar, plakband, en decoraties voordat je begint. Zo kun je gestructureerd te werk gaan. Hoe kun je netjes inpakken, als je halverwege nog op zoek moet gaan naar het plakband?

   

  Tip 3: Gebruik genoeg papier!

  Inpakpapier is er in 1000 vormen en kleuren. Gebruik altijd ruim papier, zo voorkom je dat je alles scheef trekt tijdens het inpakken. Plaats het cadeautje midden in het papier, en laat aan alle randen wat papier over.

   

  Tip 4: Omwikkel het cadeautje

  Leg het cadeau midden in het inpakpapier, en omwikkel het eerst helemaal met papier. Plak dit vast met een stukje plakband. Begin dan pas aan de zijkanten! Vouw de zijkanten naar binnen, en plak deze ook vast.

   

  Tip 5: Werk symmetrisch

  Probeer ten alle tijden het inpakpapier symmetrisch te houden. Plak de zijkanten op dezelfde manier vast. Zo werk je de plakbandjes allemaal aan dezelfde kant weg.

   

  Tip 6: Stop het cadeau in een vierkante doos

  Cadeautje in een moeilijke vorm? Wil je een bal of kunstwerk inpakken? Stop het dan in een vierkante doos! Een vierkante of rechthoekige doos is veel makkelijker inpakken dan een moeilijke vorm. Gebruik een speciale cadeau-doos, of een leeg doosje. Eventueel kun je de doos zelf ook nog versieren!

   

  Tip 7: Gebruik de geschenkverpakking

  Zit jouw cadeau al in een nette geschenkverpakking? Dan kun je deze vaak al gebruiken om direct cadeau te geven. Even een kaartje of sierlijk lint toevoegen, en klaar is kees!

   

  Tip 8: Een fles inpakken

  Een mooie fles wijn of likeur is een leuk cadeautje waar je veel mensen blij mee zult maken. Maar hoe pak je een ronde fles makkelijk in? Gebruik de toffee-methode! Rol de fles in een stuk inpakpapier, en draai de uiteinden om elkaar heen als bij een toffee. Deze uiteinden kun je mooi versieren met een lint of strik, en klaar is kees!

   

  Tip 9: Een breekbaar cadeau inpakken

  Heb je een mooi glas of ander breekbaar cadeau gevonden? Het zou zonde zijn als dit kapot gaat bij het in- of uitpakken! Wikkel het daarom in ruim (kranten)papier, bubbeltjesplastic of ander verpakkingsmateriaal, voordat je het inpakt. Hier komt tip 6 ook zeker van pas, een breekbaar cadeau kun je ook in een doosje stoppen. Vermeld altijd dat het cadeau breekbaar is! Zo voorkom je dat het kapot gaat bij het uitpakken.

   

  Tip 10: Gebruik extra decoratie!

  Dit is misschien wel de beste tip van allemaal. Lukt het inpakken nog steeds niet zo goed? Gebruik dan veel extra’s zoals linten, strikjes, stickers en kaartjes om het extra feestelijk te maken. Met mooie sierlijke gekleurde linten valt het inpakken een stuk minder op! Check onze uitgebreide lintenset voor de mooiste cadeautjes.

   

  Tip 11: Schrijf op het cadeautje voor wie het is

  Een persoonlijke boodschap op een kaartje of briefje maakt het cadeau nóg veel leuker. Voeg dit dus altijd toe! Dan weet de ontvanger ook direct van wie hij het cadeautje heeft gekregen. Bij grotere feesten zoals Sinterklaas of Kerstmis is een naam op een cadeautje sowieso erg handig, straks gaat jouw cadeautje per ongeluk naar de verkeerde persoon!

   

  Tip 12: Inpakpapier bewaren

  Inpakpapier is erg glad, en wil daarom nog wel eens afrollen als het opgeruimd is. Schuif een lege wc-rol om de rol inpakpapier, en voorkom dat deze afrolt. Dat is pas een nuttige life-hack!

   

  Tip 13: Inpakpapier opgemaakt?

  Inpakpapier bijna opgemaakt bij het inpakken? Haal dan direct een nieuwe rol! Want je zult altijd zien, dat de winkels al dicht zijn, als jij het de volgende keer nodig hebt. Dit geldt ook voor extra decoratie zoals linten of stickers!

   

  Tip 14: Nog steeds niet gelukt?

  Lukt het na alle tips nog steeds niet om een cadeautje goed in te pakken? Zoek dan een cadeautje in een mooie geschenkverpakking, of vraag de verkoper om het cadeautje voor je in te pakken. Bij Allerion kan dat in verschillende leuke inpakpapieren! 

  Nieuws & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »