Sluiten

Categorieën

Filters
    Woensdag 26 Juli 2021

    Het allerleukste kattenspeelgoed

    Heb jij een kat, let dan goed op! Het is namelijk erg belangrijk om elke dag met je kat te spelen! Hieronder leggen we uit waarom het goed is om regelmatig met jouw Tijger of Simba te spelen. Moeilijk? Nee hoor! Er is meer dan genoeg leuk kattenspeelgoed te koop!

     

    Katten zijn jagers, ze stammen af van de tijgers en leeuwen. Ook al is een huiskat natuurlijk iets rustiger dan een wilde leeuw, toch zit dat jachtinstinct nog verborgen in zijn gedrag. Om te voorkomen dat een kat zijn jagersinstinct niet kwijt kan, is regelmatig spelen een goede oplossing. Een kat vind het geweldig om achter iets aan te rennen, om zijn aandacht bij een veertje of lampje te houden, of om te sluipen en een speeltje te vangen.

     

    Net als mensen hebben katten beweging nodig. 1 op de 2 katten heeft last van overgewicht (maar hij kijkt zo lief, een snoepje kan nog wel…), dit kun je voorkomen door de kat lekker veel te laten bewegen. Overgewicht is niet alleen vervelend voor de fitheid van de kat, dit kan op lange termijn ook ziektes veroorzaken.

     

    Regelmatig spelen met je huisdier versterkt de band met het baasje. Begin dus al van jongs af aan met spelen! Een kat vind het leuk om te spelen, en dus vind hij jou ook leuk! Als je veel samen met je kat doet, raakt deze meer vertrouwd en is hij rustiger.

     

    Een verveelde kat vertoont snel agressief en vernielend gedrag. Daarnaast is er meer kans op overgewicht (zie hierboven). Als de kat niet goed in zijn vel zit, omdat hij de hele dag op de bank ligt, is verveling waarschijnlijk de oorzaak. Gelukkig zijn er veel kattenspeeltjes die verveling bij katten tegengaan! Zo genoemd denkspeelgoed daagt jouw kat uit, en voorkomt dat hij zijn plezier gaat vinden in het kapot krabben van jouw bank. Win-win!

     

    Ten slotte is het natuurlijk ook hartstikke leuk om met jouw kat te spelen! Probeer elke keer wat anders, daag je kat uit, en houdt hem gezond. Zorg dus dat je voldoende verschillende kattenspeeltjes in huis hebt, de 30-delige kattenspeeltjes set van Allerion is hiervoor perfect! Met maar liefst 30 verschillende balletjes, kattenhengels en zelfs een tunnel is er meer dan genoeg uitdaging en plezier voor jouw kat!

    Nieuws & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »