Sluiten

Categorieën

Filters
  Dinsdag 23 Mei 2021

  De voordelen van knutselen

  Of je nou creatief bent of niet, knutselen is leuk voor iedereen! Thuis en op school leren kinderen de mooiste dingen maken. Van tekening tot knutselwerkje, en van plakboek tot zelfgemaakt cadeautje.

  Maar wist je dat knutselen ook erg goed is voor de ontwikkeling van jouw kinderen? 

   

  Knutselen stimuleert creativiteit. Een kind leert zijn gedachten om te zetten naar een knutselwerkje met de beschikbare knutselspullen. Een creatief kind is niet alleen goed in knutselen, maar zal sneller extravert zijn, zijn mening sneller geven en ontwikkelt sneller een passie voor iets.

   

  Daarnaast ontwikkel je door knutselen een beter ruimtelijk inzicht. Wat kun je met de knutselspullen wel en niet maken? En hoe kun je precies maken wat je van plan bent, ook als de benodigde spullen misschien niet beschikbaar zijn? Het probleemoplossend vermogen van een kind wordt flink op de proef gesteld, en dat is alleen maar goed! Kinderen met een goed probleemoplossend vermogen kunnen beter improviseren, en zullen ook sneller nieuwe ideeën krijgen tijdens het knutselen.

   

  Door te knutselen wordt de fijne motoriek van kinderen gestimuleerd. Door bijvoorbeeld te schilderen, kleien, knippen en plakken, maar ook het overweg kunnen met verschillende materialen ontwikkelt de fijne motoriek sneller. Andere fijne motorische vaardigheden zoals veters strikken of schrijven zal daardoor ook sneller gaan.

   

  Knutselen verbetert concentratie en focus. Als je eenmaal bezig bent met een knutselwerkje of tekening, moet deze af! Je leert met één ding tegelijk bezig te zijn, ordenen, en plannen.

   

  Ten slotte, en dat is misschien wel het belangrijkste. Je leert door samen te knutselen ongelofelijk goed samen te werken. Niet alleen is het veel leuker om samen met vriendjes te knutselen, het leert je ook dat je soms moet wachten op de ander of dat knutselspullen op zijn. Vertel je vriendjes wat je gaat maken, geef

  Nieuws & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »