Sluiten

Categorieën

Filters
  Vrijdag 23 Februari 2023

  De leukste drankspelletjes (Zonder telefoon!)

  Drankspelletjes horen bij Carnaval! Er zijn veel verschillende spelletjes die in het teken staan van biertjes, shotjes, wijntjes en adtjes. Naast dat een drankspelletje je helpt om dronken te worden, is het vaak ook erg gezellig. Tegenwoordig zijn er veel apps met spelletjes, maar het leukste zijn offline spellen! Hieronder vind je onze favorieten! Zet het bier maar koud, en veel plezier!

   

  Kingsen

  Benodigdheden: Een spel kaarten, een groot glas

   

  Bij Kingsen staan de verschillende speelkaarten gelijk aan een kleine opdracht of spelletje. Doel van het spel: de andere spelers zo veel mogelijk laten drinken!

   

  Je legt de speelkaarten in een gesloten cirkel om het glas heen. Dan bedenk je opdrachten bij de verschillende kaarten. Bekende spelletjes zijn bijvoorbeeld ‘Categorie kiezen’, ‘Duimen’, de ‘Drinking Buddy’, ‘Juffen’ bij de 7, ‘Regel verzinnen’, ‘Quizmaster’, ‘Snake eyes’, et cetera. Wees creatief! De enige kaart die vast staat is de koning, als deze wordt getrokken vul je het glas aan met drank. Degene die de vierde koning trekt, moet het glas leegdrinken! Maar gelukkig kun je bij de andere kaarten ook al genoeg drinken….

   

  #timetogetdrunk

  Er zijn ook erg veel speciale drankspelletjes, een daarvan is Time to get Drunk. Dit spel is door Allerion zelf ontwikkelt en bevat maar liefst 450 kaartjes met vragen en opdrachten! Wie heeft de meeste exen? Hoort ananas op pizza? Ken je Marco Borsato? De meest gevarieerde en grappige opdrachten komen voorbij. En wat dacht je van de 20 Spicy Jalapeños, met de meest extreme opdrachten.  

   

  Bekijk nu alle varianten van Time to get Drunk! Kies jij het originele spel met 450 kaartjes, of ga je voor de battle versie? Pak je het Jenga-spel; of juist de kleine travel-edition, handig om mee te nemen naar vrienden! 

   

  Bussen

  Benodigdheden: Een spel kaarten

   

  Bussen is super makkelijk, en super leuk! Je krijgt kaarten, deelt slokken uit, en misschien eindig je in de bus.

   

  Je begint het spel met kaarten uitdelen. Een voor een vraag je aan de deelnemers de volgende vragen. Is het antwoord fout? Dan moeten zij een slok drinken. De kaarten moet iedereen bewaren.

  -   Is de kaart rood (Harten of Ruiten) of zwart (Schoppen of Klaveren)

  -   Is de kaart hoger of lager dan de vorige kaart?

  -   Valt de waarde van de kaart binnen of buiten de eerste twee kaarten?

  -   Heb je de kleur van de kaart al of nog niet

   

  Nu wordt er een piramide of kerstboom gelegd van gesloten kaarten. Deze worden een voor een omgedraaid, en staan gelijk aan een X aantal slokken dat mag worden uitgedeeld. De kaarten zijn 1 tot 5 slokken waard. Wordt er een 8 omgedraaid, en heb jij een 8 in je hand? Leg deze dan op! Dan kun je een ander een aantal slokken laten nemen. Daarnaast wil je zo graag mogelijk van je kaarten af, want wie er na de piramide het meeste kaarten (of de hoogste waardes) in de hand heeft, gaat in de bus.

   

  De bus is een rij 6 kaarten welke omgekeerd op tafel worden gelegd. Het doel is om uit de bus te komen, door de hele rij kaarten weg te spelen. Je moet voorspellen of de kaart die wordt aangelegd, hoger of lager is dan de kaart in de bus. Voorspel je dit 6 keer op rij juist, dan ben je uit de bus. Maak je een fout, dan begin je opnieuw en neem je een slok. Dit kan flink oplopen! Ben jij een meestervoorspeller, of zit je voor altijd in de bus?

   

   

  Mexxen

  Benodigdheden: 2 dobbelstenen

   

  Het doel van Mexxen is om een zo hoog mogelijke score te gooien met de twee dobbelstenen. Je gooit in drie rondes, de speler met de laagste score moet drinken. Er zijn verschillende combinaties van waarden die een bepaald puntenaantal betekenen. Deze worden hieronder toegelicht.

   

  -   1 & 2. Mexx! Als je een 1 en een 2 gooit, heb je Mexx. De hoogste score. Wordt Mexx gegooid, dan komt er een extra slok bij voor de verliezer van die ronde. Gooi je enkel een 1 of een 2, dan mag je deze een ronde laten liggen om zo tot Mexx te komen.

  -   1 & 3. De laagste score (31 punten). Deze ronde telt niet mee, en zodra je 31 gooit, mag je een slok uitdelen.

  -   2 & 3. De absolute laagste score. Wordt 32 gegooid, dan mag je ‘VAST’ roepen, om de speler te dwingen deze score te behouden. Dat wordt drinken….

  -   1 & 1. De Ridder! Als dubbele ogen worden gegooid, moet de ridder drinken. Degene die twee enen gooit, is de ridder. Dit blijft hij tot het einde van het spel, dus ook in volgende rondes.

  -   Twee gelijke ogen. De waarde van bijvoorbeeld 3 & 3 is 300, relatief hoog dus!

  -   Twee willekeurige ogen. Stel je gooit een 5 en een 4. Je score is dan 54 punten.

   

   

  Wat is jouw favoriete drankspelletje?! Laat het ons weten in de reacties! 

  Nieuws & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »