Sluiten

Categorieën

Filters
    Maandag 24 Februari 2023

    Badspeelgoed schoonmaken: hoe doe je dat?

    Speelgoed voor in bad bij je kleintje is hartstikke leuk. Maar hoe zorg je er voor dat dit schoon blijft? Er bestaat erg veel verschillend speelgoed, van verschillende materialen. Bacteriën en schimmels liggen op de loer, speelgoed kan gaan stinken en zelfs sneller kapot gaan als het niet goed wordt schoongemaakt. Zorg er daarom voor dat je badspeelgoed minstens een keer per maand goed schoonmaakt! Onderstaande tips helpen daarbij.

     

    Na gebruik droog maken

    Als je badspeelgoed hebt gebruikt, spoel het dan na gebruik goed af en maak het droog. Knijp water uit losse onderdelen, en laat deze goed drogen. Bewaar nat speelgoed op een koele en donkere plaats, zo voorkom je de groei van schimmels. Leg het dus niet in de zon te drogen!

     

    Controleer goed op verborgen ruimtes

    Plastic speelgoed kan verborgen holle ruimtes hebben waar water in kan blijven staan. Controleer dit goed, en zorg dat na gebruik al het water verwijderd wordt!

     

    Gebruik desinfectans of goede zeep

    Let goed op als je speelgoed schoon gaat maken. Je wilt natuurlijk niet dat door de schoonmaakmiddelen gevaarlijke situaties ontstaan. Steriliserende vloeistof op basis van alcohol is zeer geschikt, en ook de meeste huis-tuin-en-keuken zeep is veilig voor het schoonmaken van badspeelgoed. Zorg dat je na gebruik van deze middelen het speelgoed altijd goed afspoelt!

     

    Schoonmaken met azijn

    Ook azijn kan gebruikt worden om badspeelgoed schoon te maken. Meng 1 deel azijn met 3 delen water, en dompel hier het speelgoed in onder. Daarna goed afspoelen en eventueel schoon borstelen.

     

    Badspeelgoed in de wasmachine

    Foam of stoffen badspeelgoed kan vaak in de wasmachine. Controleer dit altijd op de verpakking! Zo voorkom je teleurstellingen. Een koud en rustig wasprogramma zal dit speelgoed weer als nieuw doen lijken!

     

    Speelgoed vervangen

    Na verloop van tijd is het hygiënischer om nieuw badspeelgoed te kopen. Allerion verkoopt verschillende speelsets, zoals een vishengel set of bad squirter set. Leuke en uitgebreide speelgoed sets in felle kleuren en herkenbare karakters. En voor de allerjongsten, is er nog veel meer keuze, bekijk het gehele badspeelgoed assortiment hier. Gegarandeerd uren speelplezier!

    Nieuws & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »