Sluiten

Categorieën

Filters
  Woensdag 22 April 2021

  8 tips om de beste babyfoto's te maken

  Het liefste leg je elke beweging van jouw kindje vast. Maar hoe maak je nou de beste foto’s van jouw baby? Hier volgen 8 tips voor de leukste en mooiste babyfoto’s!

   

  1. Gebruik je smartphone.

  Waarom een dure spiegelreflex camera kopen, als je smartphone ook hele mooie foto’s kan maken? De camera van jouw telefoon is tegenwoordig zó goed, dat een dure camera helemaal niet nodig is. En met je smartphone, deel je de mooiste foto’s direct op social media. Super handig!

   

  1. Zorg voor goed licht

  Goede belichting is het meest belangrijke van je foto’s. Het laat kleuren beter uitkomen, en zorgt dat de foto’s er natuurlijk uit zien. Let op: een flits is niet hetzelfde als goed licht! Probeer een plek in natuurlijk licht te vinden, of anders onder een zachte lamp. Daarnaast zorgt een lichte achtergrond ook voor betere kleuren.

   

  1. Wees voorzichtig met filters

  Eigenlijk wil je foto’s zo natuurlijk mogelijk houden. Wees daarom voorzichtig met snapchat/instagram filters over je foto’s heen. Nu is het misschien leuk een zwart-wit foto te hebben, maar deze kun je altijd nog toevoegen!

   

  1. Gebruik verschillende ooghoeken

  Niet tevreden over je foto’s? Probeer ze eens vanaf een andere positie te maken. Hou natuurlijk wel rekening met de belichting van je foto’s. Ook zou je kunnen proberen de foto’s op ooghoogte van jouw baby te maken. Zo krijg je een heel nieuw perspectief in je foto’s!

   

  1. Gebruik leuke accessoires

  Een foto van alleen jouw kindje kan heel mooi zijn, maar het is veel leuker om enkele accessoires toe te voegen! Dat favoriete doekje of knuffeltje, een koekje of bloemetje, hiermee geef je de foto net wat extra. Dit kun je ook doen met een speciale mijlpaal-deken. Zie in één oogopslag hoe oud jouw kindje is, en zie het groeien!

   

  1. Kleed je kindje leuk aan (of juist niet!)

  Kleren maken de man! En zo is dat ook voor jouw baby. Zoek dus de leukste outfit uit voor de foto’s. Of juist niet. Foto’s van jouw naakte kindje kunnen ook erg mooi zijn. Hou er dan wel rekening mee dat het niet te koud is in de kamer! En bedenk goed wat je met deze foto’s wilt doen, deze zijn niet geschikt voor social media bijvoorbeeld.

   

  Ook zou je kindje in een mooie babydeken kunnen wikkelen. In combinatie met een rustige achtergrond, kunnen dit erg mooie foto’s worden. Gebruik hiervoor een zachte, warme deken, met een leuke bedrukking of mooie kleur.

   

  1. Ga voor een natuurlijke foto

  Je kindje forceren om een bepaalde houding aan te nemen, dat werkt natuurlijk niet. Laat hem lekker spelen en zijn ding doen! Dat zijn ook veel leukere foto’s dan een foto in onnatuurlijke houding. Tip: Bedenk van tevoren op welk moment van de dag jouw kindje het meest actief is. Dan zijn speelse foto’s veel makkelijker. Lukt het toch niet om je spelende kindje vast te leggen? Slapende foto’s zijn ook erg mooi. En een groot voordeel; je foto zou niet snel bewogen zijn!

   

  1. Wees geduldig

  De laatste tip is het belangrijkste; wees geduldig! De perfecte foto kost meerdere pogingen, en dat is niet erg. De perfecte houding, het perfecte licht, dat kost nou eenmaal tijd! Neem die tijd ook, en geniet ervan!

  Nieuws & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »