Sluiten

Categorieën

Filters
    Donderdag 24 Januari 2021

    9 dingen die je met kinderen kan doen tijdens Corona

    Corona… duurt lang! Kun jij écht niets meer bedenken om samen met je kinderen te ondernemen tijdens corona? Check dan snel onderstaande 9 tips voor gegarandeerd een leuke middag!

     

    1. Knutselmiddag

    Verzamel al je knutselspullen, pak de knutselkoffer erbij en zoek wc-rollen, gekleurd papier, kleurpotloden, stiften, lijm en glitters want vanmiddag gaan we creatief bezig zijn! Knutsel jouw favoriete actiefiguur, een auto, bootje, of je lievelingsdier. Of verras de buurvrouw of je opa en oma met een prachtig kunstwerk (tip: kan gewoon op de post in corona tijd!). Om de knutselmiddag extra leuk te maken kun je wat vriendjes uitnodigen. Wiens bootje vaart het verste? 

     

    1. Spelletjesmiddag

    Slecht weer buiten? Dan is niets zo leuk als samen spelletjes spelen met een warme kop thee! Zet een soort spelletjes competitie op, en kijk wie er het beste is. Trek de spelletjeskast maar open, of bestel een nieuw bordspel, schaakspel, of kaartspelletje. De keuze is reuze, plezier gegarandeerd. Of kun jij stiekem niet zo goed tegen je verlies?

     

    1. Zelf sieraden maken

    Een ander leuk idee voor een binnen activiteit is zelf sieraden maken! Leuk voor meisjes, én jongens. Zelf armbanden, kettingen, oorbellen, en sleutelhangers maken is erg goed voor de creativiteit en fijne motoriek. Zelfgemaakte sieraden zijn leuk om cadeau te geven, of om zelf te dragen! Kijk ook eens bij onze kralen-sets.

     

    1. Heitje voor een karweitje

    Een heitje voor een karweitje, wie is er niet groot mee geworden. De auto wassen, onkruid wieden, de stoep vegen, en ga zo nog maar even door. Allemaal kleine huishoudelijke klusjes die jouw kinderen prima kunnen doen! Voor een klein bedrag zijn ze even zoet, en is jouw auto weer blinkend schoon. Win-win!

     

    1. Maak een wandeling

    Is het lekker weer? Trek er dan op uit! Ga je eigen buurt ontdekken, of stap op de fiets of in de auto naar het bos. Er is zoveel moois te zien! Heb je nog mooie oude gebouwen of monumenten in de buurt, dan is dit een mooi moment om je kinderen hierover te vertellen. Of laat ze op expeditie gaan in het bos of park, op zoek naar verschillende dieren en bomen. De lente komt eraan, dus alles staat prachtig in bloei!

     

    1. Groei een eigen moestuintje

    Groene vingers? Begin dan een eigen moestuintje! Pak een klein stukje in de tuin, of een grote plantenbak, en zoek samen leuke zaadjes uit! Tip: kruidenplantjes groeien lekker snel, en kun je zelfs opeten! Elke dag een beetje water geven en zie het vanzelf groeien. Niet zo veel ruimte? Kijk dan eens naar onze dino terrarium kit. Groei een minituintje en creëer je eigen dino-terrarium!

     

    1. Maak een kunstwerk

    We hebben natuurlijk de knutselmiddag al benoemd, een leuke andere optie is een schildermiddag! Maak een prachtig schilderij voor een mooi plekje in huis. Iedereen heeft wel schilderspulletjes in huis, dus je kunt direct beginnen. Door verschillende soorten verf te gebruiken, bijvoorbeeld olieverf, acrylverf en waterverf, kunnen je kinderen diverse middagen bezig zijn. Goed voor de creativiteit!

     

    1. Hou een grote opruiming

    Opruimen is nou niet het leukste om te doen. Maak er daarom wat leuks van! Muziekje aan, af en toe een pauze met lekkere dingen, dan is het goed te doen! Een goede beloning voor het opruimen werkt ook goed; als er genoeg oude spullen worden weggedaan, kan er toch best iets nieuws komen toch?

     

    1. Geef een concert

    Ieder kind houdt van zingen en muziek. Dus pak Kinderen voor kinderen, K3 en de laatste popmuziek er maar bij, en bereid een heus concert voor! Zoek er een mooie outfit bij, bedenk wat danspasjes, en regel echt publiek via Zoom of Skype! En hoe leuk is het, als mama en papa samen ook een liedje zingen…

    Nieuws & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »