Sluiten

Categorieën

Filters
    Dinsdag 20 Juni 2021

    5 Tips voor het badderen van een baby

    In bad gaan, niet alle baby’s vinden dit even leuk. Met deze 5 tips zorg je er voor dat iedere baby met veel plezier in bad gaat! Een fris en fruitig kind kan de wereld aan!

     

    1. Kies de juiste tijd voor het badderen

    Een vaste tijd om je kindje in bad te doen, geeft structuur en herkenning bij je baby. Badderen ‘hoort er dan gewoon bij’, en je kindje zal dit ook zo ervaren. Plan ook het juiste tijdstip. Direct na het eten in bad is vaak onprettig voor je kindje, stel dit even uit.

     

    1. Niet te vaak in bad

    Een pasgeboren kindje hoeft echt niet elke dag in bad! Elke 2-3 dagen is prima, en minder vaak kan eventueel ook. Dan moet je je kindje wel dagelijks wassen met een washandje. Dagelijks badderen heeft slechte effecten op de huid van je baby, daar kan geen lotion of olie tegenop helaas. Heeft je kindje dus écht geen zin, stel het dan een dagje uit.

     

    1. Maak er een feestje van!

    Als jij als papa of mama al geen plezier hebt in badderen, dan heeft jouw kindje dat al helemaal niet. Maak er dus iets vrolijks en gezelligs van! Stop je kindje samen met je partner in bad en nodig broertjes of zusjes uit om erbij te zijn. Dat vinden zij natuurlijk ook erg interessant om te zien. Als jullie er samen een leuke activiteit van maken, zal je kindje voortaan met meer plezier in bad gaan!

     

    1. Gebruik badspeelgoed

    Badspeelgoed heb je in vele soorten en maten. Hiermee maak je het badderen nóg leuker voor jouw kindje. Daarnaast kan het speelgoed nog leerzaam zijn ook. Denk aan spelen met cijfers, letters en vormen, of het leren kennen van verschillende dieren. Ook bevordert badspeelgoed de fijne motoriek van de baby, leert het verschillende vormen en kleuren kennen, en is het vooral heel erg leuk om afleiding te hebben tijdens het badderen.

     

    1. Mee onder de douche

    Ten slotte kun je je kindje ook mee nemen onder de douche. Dit voelt vertrouwd door het directe contact. Pas hierbij wel goed op dat je kindje geen water of zeep in zijn ogen of mond krijgt. Douche niet te lang, maar laat je baby wennen aan het water. Let op: een nat / ingezeept kind kan erg glibberig worden! Douche bij voorkeur zittend.

    Nieuws & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »